Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sola z cukinią i pomidorami

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Sola z cukinią i pomidorami

    - 2 dorodne filety z soli
    - 2 małe cukinie pokrojone w talarki
    - 2 pomidory bez skórki i gniazd nasiennych pokrojone w kostkę
    - 1/2 cytryny
    - garść liści bazylii
    - 4 łyżki oliwy
    - 4 łyżki masła
    - 2 łyżki bułki tartej

    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie ułożyć filety soli, posypać pieprzem, solą, porwanymi liśćmi bazylii i skropić sokiem z cytryny. Cukinie obsmażyć szybko na oliwie, dodać pomidory, smażyć razem chwilę. Poruszyć kilka razy patelnią, aby warzywa nie przywarły. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, dodać resztę masła, rozpuścić, zamieszać. Ryby przykryć cukinią z pomidorami, lekko posolić i posypać pieprzem, na wierzch wyłożyć tartą bułkę. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Podawać gorące!
  •    
       

    #2
    Mam w planach na weekend Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie...

    Skomentuj


      #3
      Odp: Sola z cukinią i pomidorami

      O to już mam pomysł na kolację lub obiad. Rybę solę bardzo lubimy, a przepis wydaje się nieskomplikowany i nie ma przy nim wiele roboty.

      Skomentuj


        #4
        Odp: Sola z cukinią i pomidorami

        Ja wypróbuję przepis , jak będę miała swoje pomidorki, bo tych z marketu jeść się nie da, niestety taka prawda.

        Skomentuj


          #5
          Odp: Sola z cukinią i pomidorami

          I kolejny super przepis. Lubie robić coś ze sprawdzonych przepisów. Mi już ładnie rosna pomidorki, bo w tym roku hoduję z nasionek. Jak będę miała swoje to będę działała, bo te ze sklepu to fatalne.

          Skomentuj


            #6
            Odp: Sola z cukinią i pomidorami

            Kocham solę, to moja jedna z ulubionych ryb, a jeszcze bardziej ubóstwiam cukinię, więc przepis na pewno wykorzystam, może nawet w nadchodzący piątek.

            Skomentuj

                   
            Working...
            X