Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Snikers
Collapse
X
-
Ciepla masa zawsze lepiej sie łaczy, zimny budyn juz ma konsystencje taka dosc zbita a jak sie doda do niego jeszcze zimne maslo to wyglada jakby sie zwarzylo. Czytalam opinie ze jak sie doda do cieplego budyniu maslo to budyn "sie leje" i jest rozlazły - coz ... widocznie cos zle robie :P
-
-
wygląda wyśmienicie zrobię następnym razem
Diabelckie hmm.... mnie też zawsze ta masa budyniowa czy też karpatkowa wychodzi. I również tak jak Gopi nie czekam aż budynie ostygną. Wydaje mi się, że jak są ciepłe to lepiej się je miksuje.
Ja póki co mam składniki kupione na Krówkę, jutro będę robić. Tym razem
spróbuję masy śmietanowej zamiast budyniowej. I jestem wygodnicka i
mam mleko skondensowane zamiast krówek (tak na serio to nie miałam jak
się wybrać do sklepu rano, więc poszłam do Tesco a tam krówek brak) Ale
nie martwi mnie to bo ten karmel jest bardzo dobry
Leave a comment:
-
Wiesz ja mialam orzechy od babci mezusia wiec kupowanie mi odpadlo.
Mysle ze znow w 25-30 zl mozna sie zamknac.Zalezy od tego jak duzy miod kupisz, orzechy cale czy luskane itp.
Leave a comment:
-
No wlasnie madra bylam po szkodzie, ze trzeba bylo nie studzic =/ no ale nigdy wczesniej nie robilam nic z kremem wiec mialam prawo do bledow
ten snicers cenowo jak wychodzi, bo nie wiem ile w tym miesiacu na kulinaria przeznaczyc kasy =P
Leave a comment:
-
-
Uzywam standardowych takich jak na fotce nizej :
http://www.mastersklep.pl/photo/prod...cc7300be5f.jpg
Ja nigdy nie mieszam z wystudzonym - maslo rozpuszcza sie pod wplywem ciepla stad duzo łatwiej je polaczyc z czymkolwiek.
Leave a comment:
-
A jakie te mieszadelka (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) uzywasz do miksowania budyniu? Moze nie wyszlo dlatego, ze ja miksowalam wystudzomny krem z maslem, ale kurde tak pisalo na przepisie, ze ma byc wystudzony.
Leave a comment:
-
Ja dzis gotowalam dwie godziny i tez sie zrobilo .
A co do budyniu i masla - kurcze mi sie zawsze udaje Do goracego budyniu wrzucam maslo i miksuje - aksamitna masa wychodzi.
Leave a comment:
-
-
Mmmmmm pycha... szkoda, ze wczesniej nie bylo tego przepisu, bo zamiast 3bita robic bym to zrobila.
Jedyne czego sie boje to miksowania budyniow z maslem, dzisiaj w ten o to sposob mialam zrobic krem karpatka jednak wyladowal w koszu gdyz maslo nie chcialo polaczyc sie z kremem w jednolita mase i boje sie, ze z budyniem bedzie to samo =(
Mleko skondesnoswane w koncu gotowac 2 czy 3h, bo co przepis to inny czas gotowania podany?
Leave a comment:
-
Snikers
Ciasto:
3 szklanki mąki pszennej
1 szklanka cukru
20 dag masła
2 jajka
2 łyżki miodu
łyzeczka kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa orzechowa:
30 dag orzechów włoskich
2 łyżki miodu
10 dag masła
Krem I:
2 opakowania budyniu śmietankowego
3 szklanki mleka
pol kostki masła
Krem II:
1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
Przygotowanie:
Składniki na ciasto polaczyc i wyrobic ciasto,następnie podzielić je na trzy części.Dwa placki piec ok 15 minut w temp 180 stopni. Trzeci placek przed pieczeniem pokrywamy masa orzechowa - maslo roztapiamy w garniszku , dodajemy miod i orzechy, mieszamy by wszystkie orzeszki pokryly sie masa - i to gorace wylewamy na surowe ciasto.Pieczemy jak dwa poprzednie. Gdy wszystkie "placki" ostygna mozemy przystapic do koncowego wykanczania - Na pierwszy spod wylewamy mase krowkowa z mleka skondensowanego ( w tym celu gotujemy je ok 2 godz lub kupujemy gotowa mase ), przykrywamy plackiem a na niego nakladamy goracy budyn zmiksowany z maslem, na to nakladamy ostatnia warstwe czyli placek z masa orzechowa
Oto moje dzielo ( pokrojone wkleje w niedziele :P )
P.S.Budyniow nie słodze bo masa orzechowa i krowkowa jest wg mnie wystarczajaco slodka.Tagi: Żaden
Leave a comment: