Napisane przez Iwonka886
Pokaż wiadomość
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Snikers
Collapse
X
-
Odp: Snikers
-
-
Odp: Snikers
Bardzo lubię słodkie ciasta i to jest dla mnie idealne ciasto do kawy. Nie słodzę więc idealnie pasujeSzybko się je robi to też duży plus przy dwójce dzieci
Zawsze u nas gości równie w święta i na specjalne okazje
Leave a comment:
-
Odp: Snikers
To ciasto u mnie bardzo się sprawdza jak mam ochotę na słodkie. Latem jak sa upały to już mi tak nie smakuje, więc najwiecej robię go zimą na długie wieczory do kawy.
Leave a comment:
-
Odp: Snikers
W ten weekend robiłam ciasto snikers. Ale w sumie nie smakowało mi jakoś wybitnie - było zdecydowanie za słodkie.
Leave a comment:
-
-
Odp: Snikers
My też mamy swoje orzechy dlatego takie ciasta robię dość często. Polecam bo sa naprawdę pyszne i jak ma sie właśnie swoje orzechy tio tak drogo nie wychodzi.
Leave a comment:
-
Odp: Snikers
Napisane przez wyakin Pokaż wiadomośćMoi sąsiedzi mają ogromnego orzecha i zawsze dostaję spory koszyczek, bo oni mają ich tak dużo, a rodzina mała i rozdają. Bo kupowanie ich jest bardzo drogie.
Leave a comment:
-
Odp: Snikers
Napisane przez teresa211186 Pokaż wiadomośćJa do snikersa używam zawsze włoskie orzechy. które mam od cioci. Zawsze na kilka dni przed pieczeniem je obieram i kroję.
Leave a comment:
-
-
Odp: Snikers
Ja do snikersa używam zawsze włoskie orzechy. które mam od cioci. Zawsze na kilka dni przed pieczeniem je obieram i kroję.
Leave a comment:
-
Odp: Snikers
Snikers
Ciasto:
60 dag mąki
¾ szklanki cukru
2 jajka
2 żółtka
20 dag margaryny
3 łyżki mleka
3 łyżki miodu
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 opakowanie cukru waniliowego
Polewa orzechowa:
0,5 kostki margaryny
4 łyżki cukru
2 łyżki miodu
20 dag posiekanych orzechów włoskich
Krem I : 1 opakowanie budyniu śmietankowego
Krem II: 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego
Mąkę wymieszaną z sodą i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części. Trzy identyczne prostokątne formy (20x30cm), posmarowane margaryną i wyłożone papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechowa i upiec razem z pozostałymi (Warstwę z orzechami piec tyle samo co bez orzechów, zbyt długie pieczenie – spieczone orzechy).
Ugotować budyń śmietankowy, zużywając o 1/3 mleka mniej niż podano w przepisie z opakowania budyniu.. Ostudzić.
W celu otrzymania karmelu puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 3 godziny. Ostudzić. (albo kupić gotowe mleko – masa krówkowa).
Na jeden upieczony i ostudzony placek nałożyć budyń, przykryć drugim plackiem posmarowanym karmelem, a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową.
Uwagi:
Zamiast masy budyniowej można dać bitą śmietanę.
Spody piec 10-15 min
Leave a comment:
-
Odp: Snikers
Ciasto Snicers to za mną chodzi od jakiegoś czasu, ale jakoś nie mogę się zabrać za robienie. Troszkę jednak jest czasochłonne.
Leave a comment:
-
-
Odp: Snikers
Ja dziś robiłam a włąściwie robię snikersa.
kurcze nawet szybko sie go robi bo te placki to w miedzyczasie innych prac można nastawiać. teraz czekam aż ostygnie ostatnio i robie budyń i troche mam stresa bo ja zawsze zwarzona mam masę budyniową, a już w szczególności jak mi zalezy
No nic ide kończyć, a o jego smaku napiszę po Świetach hehe
Leave a comment:
-
Goplana ten Twój snikers to arcydzieło jest. Ja zawsze miałam ochotę go zrobić ale jakoś nigdy nie miałam czasu, ale jak zobaczyłam zdjęcie to dostałam ślinotoku i na pewno go zrobię, ale raczej już po Świętach.
Leave a comment:
-
-
Ja dzis sernik na spodzie z kruszonych herbatnikow robieWlasnie sie piecze
Leave a comment:
-
No dzieki za rady no teraz bede do cieplej masy dorzucac maslo. Snicersa bede robila w nastepnej kolejnosci dzisiaj na tapeci 3bit trzymajcie kciuki zeby wyszedl
Leave a comment:
Leave a comment: