Jakie znacie przepisy na wielkanocne jajka oto moje:
JAJKA W SOSIE POROWYM
1 por
jajka
mała śmietana gęsta
kilka łyżek śmietany
por cieniutko kroimy solimy i odstawiamy wyciskamy z niego wode dodajemy smietane,majonez i sol mieszamy.Jaja gotujemy kroimy na pol i polewamy sosem.
JAJKA FASZEROWANE
1 cebula
około 12 jajek na porcje
30-40dkg pieczarek
mały majonez
Pieczarki i cebule kroimy w kostke i smazymy doprawiajac vegeta,sola i pieprzem.Farsz dajemy do ostygniecia gotujemy jajka i przekrajamy jen apol wyciagamy zoltka i trzemy je na tarce mieszamy z pieczarkami i cebula nastepnie faszerujemy polowki jajek farszem na wierzch smarujemy majnezem
JAJKA W SOSIE POROWYM
1 por
jajka
mała śmietana gęsta
kilka łyżek śmietany
por cieniutko kroimy solimy i odstawiamy wyciskamy z niego wode dodajemy smietane,majonez i sol mieszamy.Jaja gotujemy kroimy na pol i polewamy sosem.
JAJKA FASZEROWANE
1 cebula
około 12 jajek na porcje
30-40dkg pieczarek
mały majonez
Pieczarki i cebule kroimy w kostke i smazymy doprawiajac vegeta,sola i pieprzem.Farsz dajemy do ostygniecia gotujemy jajka i przekrajamy jen apol wyciagamy zoltka i trzemy je na tarce mieszamy z pieczarkami i cebula nastepnie faszerujemy polowki jajek farszem na wierzch smarujemy majnezem
Skomentuj