Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metrowiec

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • lilas
    replied
    Odp: Metrowiec

    Tyle tych rodzajów ciast jest, że człowiek nieraz nie wie za które się zabrać. Na zdjęciach wygląda przepysznie. Mniam , mniam.

    Leave a comment:

  •    
       

  • diabelecke
    replied
    widze ze z tym ciastem to same problemy, ale mam zamiar sprobowac zrobic, jak zrobie to sie pochwale jak wyszlo

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    oo dziwne??
    tree dalaś tyle samo kakao -do jednego,co mąki do drugiego??czyli 2 łyżki?

    Leave a comment:


  • FamilyTree
    replied
    Kurka no i upiekłam, jasne o mało się nie wylewa z keksówki, a ciemne
    może do połowy urosło Chyba kakao źle wymieszałam...
    I teraz muszę coś wykombinować

    Leave a comment:


  • FamilyTree
    replied
    Ok już wszystko mam więc jutro będę pichcić

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    ja dałam tortową,ale może być poznańska itd. 1 krem karpatkowy ale kup sobie taki krem gdzie wchodzi 200g masła.ja kupiłam dwa kremy różnych firm,tylko nie pamiętam tej firmy z której użyłam,ale mam firmy Gellwe i tu wchodzi 100g.
    mi sie wyddaje,że lepiej więcej masła,bo masa bedzie lepsza.

    Leave a comment:


  • FamilyTree
    replied
    Froszek na drugim zdjęciu jest pokrojone

    A co to za maka do cista ?? Tortowa ? masa karpatkowa jedna wystarczy ??

    Leave a comment:

  •    
       

  • froch
    replied
    tree na zdjeciu nie jest krojony,tylko sklejony (fot.1)

    kroisz po skosie na bierząco jak będziesz częstować

    Leave a comment:


  • FamilyTree
    replied
    aaaa już wiem dlaczego tak wygląda, bo na ukos pokrojone !!! Teraz
    dopiero doczytałam

    Leave a comment:


  • FamilyTree
    replied
    Kurde jakaś ciemna masa ze mnie ..... na zdjęciu wygląda to tak jakbyś wzdłuż
    pokroiła to ciasto, a nie jak chleb kurde albo ja jakaś durna jestem

    Leave a comment:

  •    
       

  • froch
    replied
    tree widzialaś te fotki tego mojego ciacha??
    kroisz je tak,jak kroisz chleb,mniej więcej podobnej szerokości(1-1,5cm)jasne i ciemne ciasto.bierzesz masę karpatkową(wystudzoną) pierwszą "kromkę"- piętke jasne go ciasta i smarujesz kremem,(tak jak masło na kromkę dajesz)i bierzesz ciemną "kromkę" smarujesz kremem.przykladasz jasny plaster i tak na zmianę.


    jak poprzyklejasz wszystko,polewasz polewą czekoladową- gorącą.
    jak wystygnie to kroisz to ciasto na ukos,by był efekt

    2 keksówki kosztuja niecałe 10zł,bo też w tesco kupowałam

    Leave a comment:


  • FamilyTree
    replied
    kurde nie mam keksówek już męża wyganiam do Tesco....
    ale wiesz co... kurde nie kumam jak to potem ciąć i przekładać
    w piramidę ??

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    Treeniu

    robisz w dwoch keksówkach,najlepiej jakby były bardzo wąskie,bo wtedy wyjdzie wyższe,ale nie wiem czy sa inne wielkości.ja kupiłam takie standardowe.
    pamietaj!!! jak podzielisz sobie ciasto na pól(do dwóch jednakowych misek ) to do jednego dodajesz 2 łyżki kakao,a do drugiej takie same 2 łyzki mąki(równe wyszły mi ciasta)i wsadzasz 2 keksówki do piekarnika.
    Last edited by froch; 25-03-2009, 21:00.

    Leave a comment:


  • diabelecke
    replied
    froch nie rob ze mnie kaleki kulinarnej Piec ciasta tez potrafie, nie tylko do lodowki wstawiac

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    wiesz co? kiedys jak zrobiłam (z innego przepisu)to jasne urosło a ciemne nie.a wczoraj obydwa ciasta były takie same więc pewnie jakbym miała mniejsze i węższe keksówki to wieksze by urosło

    Leave a comment:

       
Working...
X