Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłusty czwartek

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    #61
    Ja też dzisiaj robiłam rogaliki wyszły przepyszne!! Mąż co chwilę
    kursuje do kuchni po kolejnego. Już schowałam coby na jutro starczyło
    Zrobiłam właśnie z masą budyniową i nutleką i te pierwsze wyszły o
    niebo lepsze (nie są aż tak słodkie)

    A o to i moje dzieło
    Attached Files

    Skomentuj

    •    
         

      #62
      colleen mniam mniam
      ja wczoraj zrobilam i zapomniałam dodać masła
      dzis sie po poludniu kaplam,jak podgrzewałam jedzenie dla mojej gwiazdy w mikrofali.....ale zjadliwe

      a dzis robilismy chrust w domu

      Skomentuj


        #63
        ja jutro z samego rańca wstaję i gniotę rogaliki
        colleen budyń Ci nie wypłynął??
        1.03.2009 9:55 FILIPEK

        Skomentuj


          #64
          colleen ja dziś robiłam z nutellą ale żaden się nie uchował do zdjęcia...
          pyszne ale strasznie słodkie zjadłam 2 i szklanka wody od razu,
          ale mężowi słodkość nie przeszkadzała by prawie wszystkie zjeść, kilka zjadł syn i tez mu posmakowały
          musze zrobic następne z budyniem
          a jak to zrobic ten budyn żeby nie połynął na zewnątrz?????
          jest tu gdzies napisane?
          Żyj tak by innym zrobiło się nudno gdy umrzesz!

          Skomentuj


            #65
            Aniu w tych co kiepsko skleiłam to trochę wypłynęło. Ale pyszne są
            zrobiłam taka masę budyniową (budyń+mleko+masło)

            Skomentuj


              #66
              Napisane przez colleen Pokaż wiadomość
              Aniu w tych co kiepsko skleiłam to trochę wypłynęło. Ale pyszne są
              zrobiłam taka masę budyniową (budy+mleko+masło)
              to znaczy jak?? nie taki zwykły bydyń z przepisu?
              1.03.2009 9:55 FILIPEK

              Skomentuj


                #67
                budyń może musi być gęsty??może mniej mleka niż w przepisie

                Skomentuj

                •    
                     

                  #68
                  no właśnie ja zrobiłam tak: 1 szkl. mleka (połowę zagotowałam w drugiej połowie rozpuściłam budyń) wymieszałam. Potem do całości dodałam 1/2
                  kostki masła i zmiksowałam. Wyszła taka dość stabilna masa.

                  Skomentuj


                    #69
                    tzn. jak ten budyn juz zgestnial w garnuszku to tak na gorąco dodałaś masła (całe czy rozpuszczone) i zmixowalaś?
                    1.03.2009 9:55 FILIPEK

                    Skomentuj


                      #70
                      tak, takie w całości.

                      Skomentuj

                      •    
                           

                        #71
                        aha fajnie dzięki
                        1.03.2009 9:55 FILIPEK

                        Skomentuj


                          #72
                          nie ma za co

                          Skomentuj


                            #73
                            Te rogale Goplany to niedługo staną się forumową potrawą numer 1! Ja też chyba jutro pokuszę się o próbę ich zrobienia. Wyglądają tak kusząco Dlatego z góry dziękuję za przepis


                            Skomentuj


                              #74
                              Lullaby rogaliki są Ani, a Goplany jest pomysl coby nadziać je budyniem

                              Skomentuj


                                #75
                                To rogale Ani chyba "Moje" sa z ciasta francuskiego i z nutella Budyn jest "Moj"

                                Skomentuj

                                       
                                Working...
                                X