Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłusty czwartek

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    #46
    Napisane przez shannon Pokaż wiadomość
    kurcze dziewczyny wy to poprostu perfekcyjne pani domuja paczki owszem uwielbiam ale zeby robic to raczej nie
    w ireland je sie takie duze placki zwane pankejkami ale my wg.polskiej tradycji zajadamy sie paczkami.
    a u nas na rowniez chrusty mowimy na faforki
    z tego co wiem to pancake to poprostu nalesniki.
    u nas paczki z roznymi nadzieniami
    PAULINKA 31.8.2003
    VICTORIA 20.5.2008

    12.1.2009r raczkowanie
    13.1.2009 pozegnanie cycunia
    16.1.2009 samodzielne siadanie

    Skomentuj

    •    
         

      #47
      następnym razem też zrobię z budyniem.....że też o tym nie pomyslałam
      bo budyn mam w domu

      napewno będą pychotaaa będą wyglądać jak te z awiteksu fornetti(tylko one są na cieście frnacuskim)
      macie u siebie te piekarnie awiteks??

      Skomentuj


        #48
        Ja wczoraj mezusiowi zrobilam do pracy z francuskiego ciacha z nutella i dzis mu dziewczyny w pracy powiedzialy ze ma mnie zakopac bo jestem skarb :P

        Skomentuj


          #49
          polavica pancake to rowniez taki gruby placek ktorego bym nalesnikiem nie nazwala.
          shannon

          Skomentuj


            #50
            Napisane przez froch Pokaż wiadomość
            oto mój dzisiejszy wypiek
            rogalikow może nie przypominają ale pychota
            ja tez smaruje pedzelkiem ale samym bialkiem
            widze ze wyszly smakowe
            1.03.2009 9:55 FILIPEK

            Skomentuj


              #51
              bardzo dobre aniu wyszły.smarowałam samym bialkiem.ale w lodowce mi to ciasto nie urosło...jak wsadziłam

              Skomentuj


                #52
                hmm mi podrasta jakby troche, moze nastepnym razem poprostu przykryc sciereczka i zostawic w kuchni na pol godzinki to napewno podrosnie
                ciesze sie ze Ci wyszly
                1.03.2009 9:55 FILIPEK

                Skomentuj

                •    
                     

                  #53
                  ogólnie urosło ale nie w lodówce,tak czy siak rogaliki pychota
                  masz jeszcze jakieś przepisy??łatwe sprawdzone??to jakbyś mogła wrzucić kilka do wątku tanie,łatwe,zjadliwe(przepisy kulinarne)
                  będę wdzięczna a napewno skorzystam

                  Skomentuj


                    #54
                    No właśnie ja się chciałam odnieść do tego wyrastania ciasta drożdżowego w
                    lodówce,ale ze mnie nijaka kucharka.
                    Mnie się zawsze wydawało, że drożdże w cieple rosną

                    Skomentuj


                      #55
                      mi też sie tak zawsze wydawało,ciasto mi urosło w czasie jak zwijalam pseudo-rogaliki

                      Skomentuj

                      •    
                           

                        #56
                        w cieple rosna szybciej ale ja jakos zawsze wkladalam ciasto do lodowki (z przyzwyczajenia mojej mamy)
                        1.03.2009 9:55 FILIPEK

                        Skomentuj


                          #57
                          wiecie moze jaki jest przelicznik drozdzy swiezych w kostce a suchych??? ja mam tylko dostep do suchych i nie wiem nigdy jakich proporcji uzyc
                          Jakub 19.05.2008

                          Skomentuj


                            #58
                            Z czego pamiętam świeże maja 10dkg
                            Amelia 12.03.08

                            Skomentuj


                              #59
                              Taka paczuszka sypkich drozdzy (7g) odpowiada 25g swiezych drozdzy.

                              Skomentuj


                                #60
                                WIELKIE DZIEKI no to teraz moge juz cos planowac w czwartek znajoma do mnie przychodzi i bedziemy cos pichcic... musze dokladnie przejzec ten watek moze cos dla nas znajde
                                Jakub 19.05.2008

                                Skomentuj

                                       
                                Working...
                                X