Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tłusty czwartek

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • froch
    replied
    colleen mniam mniam
    ja wczoraj zrobilam i zapomniałam dodać masła
    dzis sie po poludniu kaplam,jak podgrzewałam jedzenie dla mojej gwiazdy w mikrofali.....ale zjadliwe

    a dzis robilismy chrust w domu

    Leave a comment:

  •    
       

  • colleen
    replied
    Ja też dzisiaj robiłam rogaliki wyszły przepyszne!! Mąż co chwilę
    kursuje do kuchni po kolejnego. Już schowałam coby na jutro starczyło
    Zrobiłam właśnie z masą budyniową i nutleką i te pierwsze wyszły o
    niebo lepsze (nie są aż tak słodkie)

    A o to i moje dzieło
    Attached Files

    Leave a comment:


  • ellaja1728
    replied
    WIELKIE DZIEKI no to teraz moge juz cos planowac w czwartek znajoma do mnie przychodzi i bedziemy cos pichcic... musze dokladnie przejzec ten watek moze cos dla nas znajde

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Taka paczuszka sypkich drozdzy (7g) odpowiada 25g swiezych drozdzy.

    Leave a comment:


  • izabell1203
    replied
    Z czego pamiętam świeże maja 10dkg

    Leave a comment:


  • ellaja1728
    replied
    wiecie moze jaki jest przelicznik drozdzy swiezych w kostce a suchych??? ja mam tylko dostep do suchych i nie wiem nigdy jakich proporcji uzyc

    Leave a comment:


  • ania_2288
    replied
    w cieple rosna szybciej ale ja jakos zawsze wkladalam ciasto do lodowki (z przyzwyczajenia mojej mamy)

    Leave a comment:

  •    
       

  • froch
    replied
    mi też sie tak zawsze wydawało,ciasto mi urosło w czasie jak zwijalam pseudo-rogaliki

    Leave a comment:


  • colleen
    replied
    No właśnie ja się chciałam odnieść do tego wyrastania ciasta drożdżowego w
    lodówce,ale ze mnie nijaka kucharka.
    Mnie się zawsze wydawało, że drożdże w cieple rosną

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    ogólnie urosło ale nie w lodówce,tak czy siak rogaliki pychota
    masz jeszcze jakieś przepisy??łatwe sprawdzone??to jakbyś mogła wrzucić kilka do wątku tanie,łatwe,zjadliwe(przepisy kulinarne)
    będę wdzięczna a napewno skorzystam

    Leave a comment:

  •    
       

  • ania_2288
    replied
    hmm mi podrasta jakby troche, moze nastepnym razem poprostu przykryc sciereczka i zostawic w kuchni na pol godzinki to napewno podrosnie
    ciesze sie ze Ci wyszly

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    bardzo dobre aniu wyszły.smarowałam samym bialkiem.ale w lodowce mi to ciasto nie urosło...jak wsadziłam

    Leave a comment:


  • ania_2288
    replied
    Napisane przez froch Pokaż wiadomość
    oto mój dzisiejszy wypiek
    rogalikow może nie przypominają ale pychota
    ja tez smaruje pedzelkiem ale samym bialkiem
    widze ze wyszly smakowe

    Leave a comment:


  • shannon
    replied
    polavica pancake to rowniez taki gruby placek ktorego bym nalesnikiem nie nazwala.

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Ja wczoraj mezusiowi zrobilam do pracy z francuskiego ciacha z nutella i dzis mu dziewczyny w pracy powiedzialy ze ma mnie zakopac bo jestem skarb :P

    Leave a comment:

       
Working...
X