Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bigos

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • smerfetkaaa8
    replied
    Odp: Bigos

    Biały bigos jest po prostu bez przecieru. W niektórych regionach Polski jest bardziej popularny.

    Leave a comment:

  •    
       

  • taiwona
    replied
    Odp: Bigos

    Napisane przez smerfetkaaa8 Pokaż wiadomość
    A robicie bigos biały, czy czerwony? Który jest dla Was smaczniejszy?
    Bigos biały? A jaki jest to bigos? U mnie bigos zawsze ma kolor ciemnopomarańczowy Dodaję do niego czasami trochę koncentratu pomidorowego.

    Gotuję również długo (minimum 5 godzin). Wtedy wychodzi najsmaczniejszy.

    Na stronie jest kilka informacji o tym jak ugotować bigos.

    Co ciekawe kiedyś za nim nie przepadałam jako dziecko. Aktualnie jak jestem starsza to uwielbiam.

    Leave a comment:


  • smerfetkaaa8
    replied
    Odp: Bigos

    A robicie bigos biały, czy czerwony? Który jest dla Was smaczniejszy?

    Leave a comment:


  • tamisia
    replied
    Odp: Bigos

    Bo sam bigos nie jest takim prostym daniem. Nie gotuję bigosu z kapusty . Moja mama potrafi bardzo dobry, sama jeszcze do tej potrawy niestety ale nie dorosłam

    Za to polecam sprobować sobie bigosu z cukinii:
    https://www.przepisy.pl/przepis/bigos-z-cukinii

    Jest to już o wiele prostsza wersja, a moim zdaniem tak samo smaczna.

    Leave a comment:


  • emmaz
    replied
    Odp: Bigos

    Napisane przez lilas Pokaż wiadomość
    Ja nawet za bigosik się nie biorę, bo moja babcia robi taki, że mucha nie siada. Muszę kiedyś zrobić wraz z nią, żebym wiedziała na przyszłość.

    Uwielbiam bigos ale mi nie wychodzi

    Leave a comment:


  • lilas
    replied
    Odp: Bigos

    Ja nawet za bigosik się nie biorę, bo moja babcia robi taki, że mucha nie siada. Muszę kiedyś zrobić wraz z nią, żebym wiedziała na przyszłość.

    Leave a comment:


  • ju.co18
    replied
    Ja wlsnie przed chila skonczylam robic bigos.Robie podobnie jak Goplana.Do bigosu daje tylko kiszona kapuste,podlewm woda,dodaje ziele angielsie,lisc laurowy.Surowe zeberka podsmazam na oleju i dodaje do gotuiacej sie kapusty.Calosc przykrywam i na malym ogniu gotuje ok.3 godziny.Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy i pieprz.

    Leave a comment:

  •    
       

  • koniczynka
    replied
    Dziękuję Wam za odzew
    W niedziele zacznę go gotować
    Napiszę co wyszło

    Leave a comment:


  • silek7
    replied
    Ja robie podobnie jak goplana a zaczynam w niedzielę ,kapusta pól na pól ,mięsko,kiełbasa wędzona ,mięsko smażę z cebulką i przyprawami ja tez daję przyprawę do bigosu,Sliwki i czasem winem podlewam

    Leave a comment:


  • patiew
    replied
    moja mama do bigosu dodaje przyprawe do biugosu i jest taki fajny ostry

    Leave a comment:

  •    
       

  • viviet
    replied
    Jeśli chodzi o bigos to zlecam dotowanie go mojej mamie...

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Prawdziwy goralski bigos gotuje sie tydzien a wlasciwie podgrzewa sie go dziennie

    Ja do bigosu dodaje kapuste biala i kiszona 50:50,cebule, miesko jak na gulasz, kielbase zwyczajna i grzybki lub sliwki. Do tego sol, pieprz, lisc laurowy, ziele angielskie oraz przecier pomidorowy lub pomidory w puszce.

    Podsmazam kielbase z cebula, osobno mieso ( podlewam winkiem lub sliwowica ).Kapusty gotuje osobno ( do bialej dodaje lisc laurowy i ziele ). Odcedzam, mieszam razem z kielbasa i mieskiem, dorzucam grzybki wczesniej namoczone ( wode z moczenia tez wlewam do bigosu ) i pomidory. Wszystko razem podgrzewam jakis czas i pozniej dziennie stawiam na gazie na jakies 30 minut

    Zapomnialabym - kiszona kapuste odcedzam ale nie tak do konca i wrzucam wedzone zeberka by oddaly jej smak Pozniej je obieram i dorzucam do calosci to miecho
    Last edited by Goplana; 11-12-2008, 20:32.

    Leave a comment:


  • misio100
    started a topic Obiad: Bigos

    Bigos

    Proszę o pomoc

    Kiedy mam zacząć gotować bigos, aby był pyszny na święta?

    Jeśli ktoś ma fajny przepis to będę wdzięczna
       
Working...
X