Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ryba na wigilijny stół

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    ryba na wigilijny stół

    dziewczyny macie jakiś ciekawy przepis na rybę
    bo ja co roku robie to samo i mi sie juz nudzi


    JULA

    MAJA

    OLGA
  •    
       

    #2
    tesciowa robi ryby w sosie pomidorowym-pycha

    Skomentuj


      #3
      ryba w ananasach

      składniki
      ryba około 1 kg
      jajko
      przyprawa do ryby
      bułka tarta
      mąka

      puszka ananasów
      3 cebule
      ketchup pudliszki pikantny
      oliwa

      wykonanie

      rybę smazymy opanierowaną i kroimy w drobną kastkę
      ananasy kroimy w trójkąciki
      cebule w talarki i dusimy do miękkości
      sok z ananasów zagotowujemy dorzucamy cebulę podduszoną i ketchup
      do tego dorzucamy pokrojone ananasy i chwile podgotujemy i mieszamy z rybą

      tak robię co roku
      niby smaczne i szybkie ale zrobiłaby cos innego w tym roku
      podzielcie sie swoimi sekretami


      JULA

      MAJA

      OLGA

      Skomentuj


        #4
        ale ta ryba to w kawalakach takich malych?

        Skomentuj


          #5
          Napisane przez patiew Pokaż wiadomość
          ale ta ryba to w kawalakach takich malych?
          tak 1cm/1cm lub 2cm/2cm


          JULA

          MAJA

          OLGA

          Skomentuj


            #6
            i sie z chlebem je czy jako slataka taka? moze sprobuje

            Skomentuj


              #7
              można i tak i tak
              kto jak woli

              często zamiast ryby daje pierś kurczaka
              ale to już nie na wigilję


              JULA

              MAJA

              OLGA

              Skomentuj

              •    
                   

                #8
                sprobuje tylko gorzej jak nie wyjdzie i nie bede miala ryby na swieta

                Skomentuj


                  #9
                  tego nie da sie zepsuć


                  JULA

                  MAJA

                  OLGA

                  Skomentuj


                    #10
                    ja ostanio robila kisiel i mim za drguim razem wyszedl

                    Skomentuj

                    •    
                         

                      #11
                      karp nadziewany pieczarkami w smietanie jak ktos chce przepis to go podam, ale musze najpierw mame scignac. ale ogolnie pieczarki,cebulka bulka do brzucha ,zaszyc, piec a na koniec zalac smietana i gotowe

                      Skomentuj


                        #12
                        U nas koniecznie karp- smażony z solą i mąką to tradycja nigdy tego nie zmienię

                        Skomentuj


                          #13
                          Ja przygotuje jak zwykle rybe po grecku bo wszyscy ja lubia , karpia smazonego, salatke z tunczyka no i sledzie na 3 sposoby . Jak macie jakies ciekawe przepisy to dzielcie sie nimi to moze jeszcze cos zrobie

                          Skomentuj


                            #14
                            u nas filet bo karpia nikt nie lubi

                            Skomentuj


                              #15
                              U mnie też nikt karpia nie lubi, więc robię pstrągi w migdałach
                              z cytryną

                              Skomentuj

                                     
                              Working...
                              X