Właśnie dowiedziałam się, że mam...Jestem 2,5 m po porodzie. Nie uprawiamy z mężem miłości bo boli jak cholera!!! Będę leczyć przez wymrażanie! Czy wiecie coś na ten temat?!
ja nie wiem co to takiego to "wymrażanie" ale masz chyba dużo szczęścia,że masz już dziecko,moja koleżanka kiedy miała 18l okazało się,że ma endo. i miała zabieg laparoskopii,lekarz jej wtedy powiedział,że ma 30% szans na zajście w ciąże,bo zrobiło jej się dużo zrostów i nie wszystkie przy tym zabiegu usuneli.Od tego czasu minęło już 8 lat i obecnie jest w 3 miesiącu ciąży,ale takie jakie ona problemy od samego początku przeżywa to nie życzę nikomu..
eewka będzie dobrze
Endomitroza jest to pojawianie sie endometrium w innym miejscu nic w macicy gdzie powinno byc zeby zarodek sie zagniezdził(tzn jest i w macicy i gdzie indziej i to powoduje rozstruj hormonalny i utrudnione zajscie w ciaze)
A zrosty niestety robia sie bardzo czesto ze stanów zapalnych o których nawet nie mamy pojecia ze je przechodzimy niestety. Laparoskopia jest bardzo mało inwazyja metoda i w wiekszasci nie pojawiaja sie po niej zrosty(co nie jest powiedziane ze nie ma wyjatków od reguły)
Najlepsze resultaty po laparo sa do 6 miesiecy po zabiegu.
A najlepsza metoda zeby wyleczyc endomitrioze ciaza
Miłam ja usuwana w listopadzie zeszłego roku(miałam I st endometriozy czyli ten najrzelszy i to sa informacje jakie dostałam od lekarki mam nadziej ze komus pomoga choc troszke)
Uważam za szczęśliwego tego,
który szczecie swoje zawdzięcza naturze,
ale podziwiam i szanuję tego,
który szczęcie stworzył sobie sam,
który stworzył je silną wola i energią. Hippolyte Taine
Drogie Panie polecam zapoznać się ze stroną leczymyendometrioze.pl, gdzie dowiecie się co to jest endometrioza, jakie ma objawy i co najważniejsze skonsultujecie się ze specjalistą od endometriozy
Skomentuj