napisz cos wiecej
w jakis sytuacjach partner Cie zawodzi?
czasem prosby i argumenty nie odnosza zadnego skutku i trzeba go calkiem inaczej potraktowac
napisz jak sie zachowuje
wspolnie wymyslimy jakis sposob na niego
czy wasi partnerzy, męzowie doceniają waszą pracę w domu, bo mój nie docenia wogóle, uważa że prace domowe i opieka nad dzieckiem to nie praca, prawie zero pomocy i zrozumienia!Chyba otrzymał mało pozytywne wzorce od swoich rodziców, widzę to na codzień bo mieszkam z teściami,ale zupełnie nie wiem co mam robić, bo nic nie działa, mój mąż uważa, że tylko narzekam, bo inni mają gorzej
To chyba podobnie jak ma marta26. Mój mąż jakoś nie umie sobie wyobrazić, że w domu jest na prawdę sporo do zrobienia. Zwłaszcza jak jest dziecko. On uważa, że wszystko to się chyba samo robi!!!
Ostatnio z nim rozmawiałam i trochę chyba się opanował, pokazałam mu palcem ile jest codziennie do zrobienia i chyba wreszcie "przejrzał na oczy". Tylko ciekawe czy na długo?
U mnie nawet nieźle od jakiegoś czasu, znacznie mniej się ostatnio kłócimy. Oczywiście do idealnego związku, to sporo brakuje, ale małymi kroczkami może się coś dobrego wyklaruje... A co u Was?
jest taka ważna zasada, chcecie być szanowane szanujcie się same, on robi dokładnie to na co mu pozwalasz, powiedz stanowcze nie wyciągaj konsekwencje, stawiaj granice i egzekwuj to by się do nich stosował
Skomentuj