|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Starania o dziecko Staracie się zajść w ciążę? A może dopadają was jakieś wątpliwości? Pytajcie! |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Starsza się o dziecko?
Skorzystaj z naszego kalkulatora dni płodnych!
|
|||
|
|||
![]() Bardzo przydatny jest taki kalkulator dni płodnych. Ja sprawdzałam w nim, kiedy mniej więcej mam dni płodne, ale jeszcze stosowałam testy owulacyjne dni płodnych ( rossmann, apteka) i wtedy miałam prawie 100% pewność.
|
|
|||
|
|||
![]() Dobrze, że jest taki kalkulator. Nie jest on metodą antykoncepcyjną ale czasem można się nim trochę wspomóc
![]() |
|
|||
|
|||
![]() No racja sam kalkulator nie jest może metodą antykoncepcyjną, ale...
Jestem przykładem tego że metoda kalendarzyka, obserwowanie śluzu, oraz szyjki macicy (chociaż z tym miałam spory problem na początku) jest naprawdę skuteczna. Jak również nie miałam żadnych trudności z zajściem w ciążę od razu się udało wtedy kiedy chcieliśmy. Ale na początek warto skonsultować się z lekarzem bo wtedy podobno łatwiej, chociaż ja tego nie robiłam. Przez ponad rok skutecznie stosowaliśmy npr - naturalne planowanie rodziny. |
|
|||
|
|||
![]() Świetny. Dobrze generalnie wiedzieć cos wiecej na ten temat. Polecam art na ten temat http://www.supermamy.pl/ciaza/7413/K...e-o-ciaze.html duzo sie sama dzis z tego dowiedzialam.
|
|
|||
|
|||
![]() Jeśli mogę to polecę artykuł na temat dni płodnych, jak najszybciej zajdziesz w ciąże (tutaj).
|
|
|||
|
|||
![]() Teraz to nawet takie kalkulatory są dostępne online.
|
|
|||
|
|||
![]() Tak jak zwykle w tych metodach jest to absolutnie niewsytarczajace. Bez mierzenia temperatury i obserwacji śluzu można się na tym kalendarzu przejechać.
|
|
|||
|
|||
![]() Ja bardzo często korzystałam z kalkulatora dni płodnych. Jednak moje miesiączki nie zawsze są regularne ;/ w jednym miesiącu mam na początku w innym na końcu więc tak naprawdę nie mogłam dobrze policzyć swoich dni płodnych na kalkulatorze ;/ najgorsze było to, że miesiączkowanie bywało strasznie bolesne ;/ brałam tabletki antykoncepcyjne itp. ale nic nie pomagało... ostatnio zainteresował mnie pewien produkt "suplement diety INOFEM" może, któraś z Was już o nim słyszała? Nie dość że wpływa korzystnie na regulację cyklu owulacyjnego to również u wielu kobiet wystąpiła samoistna miesiączka.
Poczytacie i przekonajcie się same, jeżeli zmagacie się z podobnym problemem jak ja. http://www.inofem.pl/skutecznosc-ino...iu-klinicznym/ ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Wszelkie suplementy brane na własną rękę tez mogą zaszkodzić. Lepiej przejść się do lekarza, zrobic pakieyt badan i niech on dobierze co brac.Moze sie okazac, ze przyczyna lezy calkiem gdzie indziej, a my sie nalykamy jakichs tabletek bez potrzeby
|