|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Zakupy dla dzieci Ubranka, zabawki - zapytajcie o radę i podzielcie się swoimi opiniami. |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Teraz dzieci już dużo wcześniej zdają sobie sprawę co tak naprawdę można robić na komputerze. Myślę, że może na początek kupić jakiś tablet?
|
|
||||
|
||||
![]() Odpuszczam w chwili obecnej możliwość zakupu komputera dla dziecka. Czeka mnie obecnie spory wydatek związany z zakupem smartfona (myślicie, że 12 lat to odpowiedni wiek na tego typu telefon?)
Zastanawiałam się na czymś niedrogim na początek - co powiecie o tych dwóch modelach http://comperio.co/pl/telefony/sony-...lumia-520.html Nie przekraczają 600 zł Ale który Nokia czy Xperia J... Ktoś ma jakieś doświadczenie bo jestem zielona ;/ |
|
|||
|
|||
![]() Teraz takie prezenty kupuje się już bardzo wcześnie. Moim zdaniem warto zadbać w takim wypadku o oczy. My kupiliśmy porządny monitor na zadowolenie.pl , który dopasowuje światło do pory dnia. To naprawdę bardzo ważne.
|
|
||||
|
||||
![]() Ja myślę, że w podstawówce spokojnie dziecko może korzystać z komputera rodziców, nie potrzebuje swojego.
|
|
|||
|
|||
![]() A po co od razu osobny komputer? Chyba,że planujesz aby Twoje dziecko miało swobodny dostęp kiedy tylko chce i na ile chce to kup kiedy uważasz. Jednak komputer będący w pokoju rodziców to dodatkowa kontrola tego co dziecko przegląda oraz kontrola czasu ile dziecko spędza przed komputerem.
|
|
|||
|
|||
![]() Myślę, że w podstawówce dzieci nie potrzebują jeszcze własnego komputera, ani do zabawy, ani do nauki. Z powodzeniem mogą korzystać z komputera rodziców.
Jeśli już, można kupić maluchowi tablet. Sama chcę właśnie coś wybrać: http://techfresh.pl/jaki-tablet-do-2...zych-tabletow/ . Natomiast jeśli chodzi o komputer, tak jak mówiłam, najwcześniej w gimnazjum. |
|
||||
|
||||
![]() Jak najbardziej. 10 calowy tablet z systemem Windows to taki mały laptop, do którego zawsze możesz dokupić klawiaturę.
|
|
|||
|
|||
![]() Teraz to już dzieci w przedszkolu chcą komputer. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie zakup konsoli. Dziecko będzie miało dostęp jedynie do gier, a nie do zaśmieconego Internetu.
|
|||
|
|||
![]() Do gier rzeczywiście będzie konsola ale od Internetu dziecka nie uchroni. Niestety takie czasy nastały, że jest on ogólnodostępny.
|
|||
|
|||
![]() Gry to tylko poboczny dodatek i na pewno nie jestem zwolenniczką tego aby kupować komputer czy konsole we wczesnym wieku,z tym zawsze zdążymy. Komputer oraz internet dla dziecka bardziej sprawdzą się jeżeli chodzi o naukę i w tym mają być pomocne.
|