|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Bliźniaki Wszystko na temat bliźniąt - zaczynając od ciąży aż po wychowanie. Wasze porady, wątpliwości i pytania. |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() u nas mamy ciężki okres - ząbkowanie
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Dla mnie to zdjęcie nie było dziwne. Sama robiłam milion rzeczy jednocześnie, a celebrowanie karmienia przy 3 dzieci w tym bliźnięta można sobie wsadzić w d... Chyba tylko szczęśliwe matki spokojnego jedynaka moga tak pisać. Mimo, że moje bliźniaczki były mega spokojnymi niemowlakami roboty zawsze miałam pełne ręce.
Dziwni są ludzie, że tak łatwo oceniają innych ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() karmienie trzeba celebrować....... świetny dowcip. Pamiętam jak jeden się budził, a ja szybko leciałam robic mleko żeby nie zdążył obudzić brata i marzyłam żeby szybko mu się odbiło, albo jak sie nie udało, butelke trzymałam brodą na jednym ręku dziecko a drugiego uspokajałam.........to była celebracja haha.
Dziewczyny ja mysle po prostu że niektórzy maja misję wypowiadania sie na tematy o których tak na prawdę nie maja pojęcia. Krytykować to można taka sytuację jaką ja widziałam wielokrotnie u zony szwagra. Jedno dziecko, (dwa miesiące starszy od moich)przyjeżdżała do mnie na kawke, kładła go na podusi (cienkiej i dawała butelke, zeby mieć wolna rękę i móc jednocześnie pić kawusię........ |
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
|
|||
|
|||
![]() Można to sobie jakoś ułatwić jak już będą potrafiły siedzieć? Myślicie, że przydają się te krzesełka?
|
|
|||
|
|||
![]() Jestem mamą 7 miesięcznych bliźniaków. Przez ok. 5 miesięcy karmiłam je odciąganym mlekiem ale później przyszły stresujące przygotowania do chrzcin i straciłam pokarm. Wyprawiałam je sama w domu bo trafiły akurat święta i był problem z lokalem. Sama wszystko gotowałam, sprzątałam a mąż dzieci bawił. Nawet nie miałam kiedy pokarmu odciągnąć i w rezultacie są teraz karmione mm. Cieszę się jednak, że i tyle mamusiowego pokarmu dostały. Karmienie bliźniąt nie jest łatwe. Gdy odciągałam pokarm to bywało tak, że płakały i musiałam je na raz bujać... Dobrze, że mam jeszcze 10 letniego syna, który trochę mi pomoże. Czasem coś poda, czasem chwilę pobuja i zawsze jest mi łatwiej :-)
|
|
|||
|
|||
![]() wymaga wytrwaości o ile matka piersią karmi. Moja szwagierka niestety nie ma pokarmu i malutkie sa karmione od urodzenia mlekiem modyfikowanym. Ale pomimo tego znakomicie rosną i rozwijają sie
![]() |