|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Porady eksperta PKO Kiedy dawać kieszonkowe? Czy pieniądze powinny być nagrodą? Jak wychować dziecko, aby umiało oszczędzać, rozsądnie wydawać i jak tłumaczyć wartość pieniądza – na te i inne pytania odpowiada ekspert PKO Banku Polskiego. |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Spróbuj skontaktować się z jakimś specjalista w tej dziedzinie. Mój kolega korzystał z pomocy HabzaFinanse bardzo chwalił ich podejście, a pomagali mu z trudne kredyty miał ich zbyt wiele nie nie nadążał płacić, ale specjalista znalazł mu korzystniejszą ofertę złączył wszystko w całość i jakoś sie pozbierał
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Nie jest to łatwe, ale można pomyśleć jeszcze o przewalutowaniu. Jakiś czas temu weszła w życie ustawa antyspreadowa, można o niej przeczytać tutaj pod tym linkiem: http://fretuslegis.pl/ustawa-antyspreadowa-co-zaklada/. Jest to o tyle ważne, że pozwala na wymianę walut przez kredytobiorcę w wybranym przez siebie punkcie, a nie przez bank. Można też oczywiście zgłosić się po pomoc do prawnika, sporo kancelarii zajmuje się sprawami frankowiczów.
|
|
|||
|
|||
![]() Pozwanie banku może przynieść skutek w postaci odfrankowienia, czyli uznania, że to zwykły kredyt w PLN ale oprocentowany na podstawie LIBOR, albo unieważnienia całej umowy. W każdym przypadku jest to korzystne bo albo bank zwraca to co niedopłaciłaś, albo w ogóle wszystko co zapłaciłaś. Kilka dni temu SN wydał uzasadnienie z którego wynika, że te sprawy wszystkie powinni wygrywać kredytobiorcy - wyrok SN kredyt we frankach
|
|
||||
|
||||
![]() A co na to jakiś fachowiec? Mam nadzieję, że taki znajdzie się na tym forum.
|
|||
|
|||
![]() Na dniach sąd dał nadzieję frankowiczom.
|
|
|||
|
|||
![]() Jest już kilka wygranych spraw, jak słychać w mediach. Warto może szukać wsparcia http://fretuslegis.pl/kredyty-franko...szukac-pomocy/. Kurs franka znowu poszedł w górę.
|
|
|||
|
|||
![]() Najlepiej byłoby spłacić jak najszybciej i mieć święty spokój. Problem w tym, że banki prowadziły wręcz rabunkową politykę wobec frankowiczów. Wyrok TSUE daje niby jakąś wykładnię sądom, ale samo nic się nie zrobi. Konieczna jest pomoc prawników i to nie byle jakich. Jak to ugryźć można przeczytać tutaj: https://anulujkredyt.pl/
|
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|