|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Starania o dziecko Staracie się zajść w ciążę? A może dopadają was jakieś wątpliwości? Pytajcie! |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() W sumie racja, najważniejsze aby było zdrowe
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Na pojawienie sie nowego członka w rodzinie nigdy nie przygotujemy sie tak na 100%. Inne mamy wyobrażenie, inaczej przedstawia to tv a inaczej jak już sami zaczynamy funkcjonować w tej roli.
|
|
|||
|
|||
![]() Ja zaczęłam od odstawienia tabletek antykoncepcyjnych, później zaczęłam przyjmować kwas foliowy i po około 3 miesiącach zaczęliśmy starania.
|
|
|||
|
|||
![]() ja przy pierwszym dziecku kupowałam ciuszki i wszystkie potrzebne rzeczy, przy córeczce tylko to co konieczne gdyz duzo miałam po synku (chomikowałam wszystko
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Miałam podobnie, przy drugim dziecku już o ubranka i wiele innych rzeczy nie trzeba było się martwić. Ale też maluch dużo ubranek na początek nie potrzebuje, bo szybko ze wszystkiego wyrasta.
|
|||
|
|||
![]() przykładowa wyprawka - kosmetyki
płyn do kąpieli lub mydełko oliwka krem na odparzenia krem chroniący buzię przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi (UV, mróz, chłód, wiatr) waciki – patyczki waciki – płatki chusteczki nawilżone pieluchy jednorazowe o najmniejszym rozmiarze pieluchy tetrowe pieluchy flanelowe szczotka do włosków podkłady do przewijania aspirator do noska ręczniki kąpielowe (najlepiej z kapturem) nożyczki do paznokci – z zaokrąglonymi końcówkami specjalny proszek do prania
|
|||
|
|||
![]() przykładowa wyprawka - ubranka (wiosna/lato)
śpioszki – 7 sztuk body z krótkim rękawem – 7-8 sztuk body z długim rękawem- 4 sztuki cienkie pajacyki – 4 sztuki skarpetki – 5 par rękawiczki niedrapki – 2 pary cienkie czapeczki – 2 sztuki cienki kombinezonik np. z polaru lub pluszu
|
|||
|
|||
![]() przykładowa wyprawka - ubranka (jesień/zima)
śpioszki - 7 sztuk body z długim rękawem – 6 sztuki body z krótkim rękawem – 5 sztuk ciepłe pajacyki (np. z weluru lub frotte) – 5 sztuk ciepłe skarpetki – 5 par cienkie czapeczki – 2 sztuki ciepła czapka – 1-2 sztuki kombinezon bluzy lub sweterki – 2 sztuki spodenki z luźną gumą – 2 sztuki bawełniana chustka na szyję
|
|||
|
|||
![]() przykładowa wyprawka - akcesoria
butelki do karmienia – 2 szt (jedna mała i jedna większa) + smoczki do butelek (z najmniejszą dziurką) smoczki 2 sztuki łóżeczko + materac + pościel (2 komplety) + ochraniacz na szczebelki przewijak rożek kocyki – 2 sztuki wanienka + ew. stojak termometr do mierzenia temperatury ciała wózek + śpiworek (jeśli sezon zimowy) + folia przeciwdeszczowa fotelik samochodowy komoda – najlepiej z dużą ilością szuflad i szafek poduszka rogal do karmienia piersią laktator
|
|||
|
|||
![]() przykładowa wyprawka - apteczka
czopki glicerynowe – 1 opakowanie czopki przeciwgorączkowe – 1 opakowanie witaminy K i D octenisept sól fizjologiczna