|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Ciąża i poród Pytania, rozmowy, wątpliwości - wszystko wokół ciąży |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Zapraszam wszystkie przyszłe mamy, które chciałyby sprawić sobie przyjemność i nauczyć się czegoś nowego o sztuce makijażu w ogóle, i w ciąży zwłaszcza, na casting do programu poświęconego malowaniu. Nasza prowadząca – ekspertka radzi uczestniczkom, jak mogą poprawić swoją urodę, zmienić coś w swoim sposobie malowania, doradzi, jak radzić sobie z problemami i mankamentami, a także jak podkreślać atuty. To bardzo fajny program, a nasza prowadząca to świetna specjalistka i przemiła osoba.
Casting odbywa się w czwartek 31 maja, od godziny 10.00 do 18.00. Czas na jedną osobę – około 20 minut. Trzeba przyjść w makijażu. Adres castingu: Warszawa, studio TPS, ul. Dominikańska 9 (wejście od ul. Niedźwiedzia) |
|
|||
|
|||
![]() czy takie castingi odbywają sie cyklicznie?
|
|
||||
|
||||
![]() co fajnego to zawsze wawie... a w mojej mieścinie nic nei ma hehe... uroki zycia w malym miescie :-))
|
|
|||
|
|||
![]() fajne te spotkania, byłam na takim jednym, dobrze wiedzieć jakie kosmetyki można używać w ciąży, a jakich lepiej unikać, zawsze się człowiek czuje wtedy lepiej
|
|
|||
|
|||
![]() Ja rzadko się maluję, nie mam na to ochoty i stawiam na naturalność.
|
|
|||
|
|||
![]() Według mnie w pierwszej kolejności trzeba wybrać odpowiedni pędzel. Pomoże nam w tym poradnik ze strony http://www.ezebra.pl/Rodzaje-pedzli-...494924997.html Zdawać by się mogło, że syntetyczne pędzle do makijażu będą najlepszym rozwiązaniem dla osób z problemami skórnymi, biorąc pod uwagę fakt, że naturalne włosie zwierzęce jest częstym alergenem. Nie do końca jest to prawda. Niektóre pędzle syntetyczne także uczulają i prowadzą do podrażnień. Nie jest więc regułą, że problemy skórne wymagają użycia wyłącznie syntetycznych pędzli. Z pewnością przewagą pędzli z syntetycznym włosiem jest ich trwałość. Posłużą nam zdecydowanie dłużej niż pędzle z włosia zwierzęcego.
|
|
|||
|
|||
![]() Do wykonania perfekcyjnego makijażu potrzebne są kosmetyki dobrej jakości które utrzymują się cały dzień. Ja przeważnie używam Max Faktor i Revlon , te kosmetyki od dawna są moimi ulubionymi i najczęściej kupuję je w drogerii online https://puderek.com.pl/ mają spory wybór a ceny są niższe niż w innych drogeriach.
|
|
|||
|
|||
![]() nie zawsze to co drogie oznacza lepsze. Moim zdaniem kobieta w ciąży powinna chociaż robić delikatny makijaż. Więcej informacji na tej stronie http://babyneo.pl/
|
|
|||
|
|||
![]() Ja polecam poszperać trochę w tym temacie w Internecie. Myślę, że bez problemu uda się znaleźć ciekawe informacje w tym obszarze
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Ja jak byłam w ciąży to cały czas robiłam sobie makijaż i nie uważam, żeby było w tym coś złego. Według mnie w żaden sposób nie wpływa to negatywnie na dziecko. A gdzie kupujecie kosmetyki, bo ja przykładowo sięgam po produkty takich firm jak np. Oriflame. Teraz planuje zakupić sobie pędzel do konturowania https://pl.oriflame.com/products/product?code=29723 , bo mój się popsuł.
|