|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Starania o dziecko Staracie się zajść w ciążę? A może dopadają was jakieś wątpliwości? Pytajcie! |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Przyjmujecie specjalne witaminy?Kompletujecie wyprawkę?A może wiadomość o ciąży była dla Was zupełnym zaskoczeniem?
|
|
|||
|
|||
![]() Ja już na 3 miesiące przed ciążą brałam kwas foliowy. Co do wyprawki to czekałam do pewnego miesiąca ciąży, żeby na wszelki wypadek, gdyby coś się stało, nie było mi żal i przykro. Ogólnie to dobre nastawienie, samopoczucie, entuzjazm, czytanie książek, czasopism, poradników, gromadzenie materiałów na temat pielęgnacji niemowlaków, psychiczne przygotowywanie się na poród. Szkoła rodzenia. Częste rozmowy z mężem na temat nowych ról. Ogólnie ciążą to piękny okres wyciszenia się, uspokojenia się, nadziei i radości.
|
|
|||
|
|||
![]() Wyprawkę przygotowałam tuż przed porodem. Przed ciążą przebadałam się i zaczęłam brać kwas foliowy.
|
|
|||
|
|||
![]() ja sie nie przygotowywalam do ciazy. Jak dowiedzialam sie ze jestem dopiero zaczelam stosowac witaminki, bo po prostu nie myslalam ze tak szybko uda nam sie splodzic dzidzie
![]() |
|
|||
|
|||
![]() przede wszystkim dużo spokoju, spacerki, dużo snu no i wyprawkę trzeba było skompletować , piękny czas
|
|
|||
|
|||
![]() kwas foliowy co najmniej trzy miesiące przed planowanym zajściem w ciążę... wyprawka? pod koniec ciąży
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Ja gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży nie mogłam się doczekać, aż zacznę kompletować całą wyprawkę. Jakiekolwiek zakupy zaczęłam robić dopiero gdy minęła połowa ciąży natomiast już od początku razem z mężem zaczęliśmy wybierać imiona dla dzidziusia. Witaminy zaczęłam brać gdy już byłam pewna o ciąży.
|
|
|||
|
|||
![]() Kwas foliowy zaczęłam brać jak zaszłam w ciąże. Jeśli chodzi o wyprawkę to z pierwszym dzieckiem od połowy ciąży coś kupowałam. Teraz w drugiej ciąży praktycznie wszystko mam, a resztę kupiłam przez internet też dość szybko ze względu na rozwarcie od 26 tygodnia ciąży.
Wszystko o kompletowaniu wyprawki znajdziesz tutaj: https://pl-pl.facebook.com/ Pozdrawiam ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ja przyjmowałam kwas foliowy jeszcze przed zajściem w ciążę no i od około 6 miesiąca zaczęłam kompletować wyprawkę bo wiedziałam że kupowanie wszystkiego na raz za bardzo uszczupliłoby naszą kieszeń
|
|
|||
|
|||
![]() Ja pamiętam , że brałam kwas foliowy a mąż ferti man z kwasem foliowym . Póki lekarz mnie nie uświadomił ja nie wiedziałam , że facetowi tez takie rzeczy sa potrzebne.
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|