|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Ciąża i poród Pytania, rozmowy, wątpliwości - wszystko wokół ciąży |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Według ogólnego opisu mój maluszek może miec około 23 cm i ważyc prawie 900 gramów , i faktycznie od kilku dni ruchy wyczuwam bardzo wyraznie i mam wrazenie ze czasem jestem w stanie wyczuć że rozpycha się stópką czy rączką
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Według kalendarza ciąży mój synek waży prawie 1800g i mierzy 48 cm ciekawe jak to się sprawdza. Już w piątek będę miała okazję się przekonam bo idę na USG.
|
|
||||
|
||||
![]() teresa a na kiedy masz termin?
|
|
|||
|
|||
![]() Dokładny termin mam na 31 grudnia tak wychodzi z miesiączki, z USG wyszło na 28 grudnia, a lekarz powiedział że prawdopodobnie przed samymi świętami zrobią mi CC
|
|
||||
|
||||
![]() Cytat:
U mnie Maluszek według tych wszystkich obliczeń uśredniając powinien przyjść miedży 10-17 lutym ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() "Jesteś w 29. tygodniu ciąży
Za Tobą już 199 dni ciąży! Do porodu pozostało 81 dni. Termin Twojego porodu to: 5 marzec, czwartek" Ha ha a mi wyszło, z badania prenatalnego 1 marca, jednak CC robią mi między 38 a 39 tc, więc wychodzi między 14 a 21 lutym. Fajnie by było w Walentynki ![]() W 29. tygodniu ciąży dziecko waży ok. 1400 g i ma już coraz mniej miejsca w macicy. Jego kopniaczki robią się tak silne, że mogą cię nawet boleć. Oj, z tym to ja się zgadzam :P |
|
|||
|
|||
![]() Tu jest też fajnie opisany tydsień po tygodniu: http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/k...ien-ciazy.html jak czuje się mama, co dzieje się z dzidziusem. W moim przypadku dużo informacji z tej strony było przydatnych więc podsyłam i wam może się wam przyda. Polecam też poogladać sobie trochę filmów o samej ciązy i tym co się dzieje w naszym organizmie.
|
|
|||
|
|||
![]() Z USG termin mam na 12 września, z miesiączki na 17. Nie mogę się już doczekać, zwłaszcza w te upały. A dziecko jest już wielkości ananasa, podobno
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Powiem szczerze, ze co tydzień zaglądam i sprawdzam co tam mniej więcej u maluszka. Jak rośnie, co już potrafi. Bardzo przydatna stronka, aczkolwiek wszelkie wymiary trzeba traktować orientacyjnie.
|
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|