|
||
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
Starania o dziecko Staracie się zajść w ciążę? A może dopadają was jakieś wątpliwości? Pytajcie! |
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami! Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie! Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca” Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki. Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik” Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino. Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Rok?Dwa?A może dłużej...?
Na pierwszą córkę czekaliśmy rok, na drugą o dziwo także(no może nieco ponad ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Po odstawieniu pigułek nie dłużej jak dwa miesiące. Szybko poszło i teraz mam 2 letnią córkę
![]() __________________ Manuka |
|
||||
|
||||
![]() Monia spontanicznie
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Według kalendarza?Czyli jak?
|
|
||||
|
||||
![]() Mam gdzieś ten kalendarz schowany -drukowali go dawno temu w jakimś piśmie kobiecym -wycieła i tak trzymałam a noz się przyda.
W tym kalendarzu jest wiek kobiety,data poczęcia i symbol D albo C i jak zamierzasz działać to sprawdzasz.Pamiętam stary to miał mie juz dość.Dzisiaj nie bo D za miesiąc ,za dwa i tak cudowałam. Zapewne to przypadek bo przed Grzesiem miałam poronienie (ciąża puste jajo) i Pan doktor kazał poczekac pół roku.Czekałam potem działałam i co miesiąć byłam rozczarowana -postanowiłam otworzyć swoj biznes i pogodzić się z tym ze będziemy miec tylko córcie.Tak zrobiłam ...a tu masz ciąza ![]() Ale takie twarde baby jak ja dają rade.Wszyscy się dziwili ile w desperacji mozna osiągnąć: Monia 4 lata noworodek ,ja w nowym interesie to jeszcze prawojazdy zrobiłam. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Podziwiam Cię. Ja odkąd zostałam mamą dwóch dziewczynek sprawy zawodowe odłożyłam na bok. Chociaż muszę przyznać, że ciągle myślę o jakimś własnym biznesie...
A co do kalendarza - nie wiem czy dałabym radę tak sztywno trzymać się jego wytycznych... |
|
||||
|
||||
![]() Czy z kalendarzem czy bez jak się bardzo chce to nic z tego, a jak się troszke odpuści to od tak wychodzi
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Zgadzam się w Tobą w 100%
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Tylko że to tak się nie da ... nie myśleć o tym wogole... z kazdym miesiacem bede chyba mysleć wiecej i wiecej ;/
|
|
||||
|
||||
![]() Wiem, że to jest naprawdę trudne...I łatwo mówić - nie należy o tym myśleć...Ale bardzo często jest tak, że im częściej się o tym myśli to tym dłużej nie można zajść w ciążę...I co tu robić..?
|
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|