Wróć   Forum Mamotoja.pl > Przepisy kulinarne > Przepisy kulinarne
Zarejestruj się FAQ Użytkownicy Grupy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz fora jako przeczytane

Przepisy kulinarne Sprawdzone potrawy i sposoby ich wykonania

Babyonline.pl to teraz MamoToJa.pl – witamy!
Dołącz do naszych mam forumowiczek! Podziel się na forum Mamo To Ja (dawniej Babyonline) opiniami o produktach. Porozmawiaj o doświadczeniach związanych z wychowywaniem dziecka: pomagamy sobie wzajemnie i rozwiewamy najczęstsze wątpliwości. Weź udział w świetnych konkursach z atrakcyjnymi nagrodami!

Zasady na forum - pomagajmy sobie wzajemnie
Poznaj zasady, które obowiązują na forum w dyskusjach. Doradzaj i słuchaj porad innych mam, po to jesteśmy tu dla Ciebie!

Wygraj Muzyczny Traktorek Smiki! Konkurs „Brzuszek miesiąca”
Podziel się z nami zdjęciem swojego brzuszka w ciąży i wygraj fantastyczną nagrodę - Muzyczny Traktorek Smiki.

Wygraj 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool. Konkurs „Zimowy Niezbędnik”
Czy wiesz, że małe dzieci nie potrafią regulować temperatury ciała jak dorośli i tracą ciepło 4 razy szybciej? Napisz, w jaki sposób dbasz o komfort i ochronę dziecka zimą. Do wygrania 1 z 3 Zimowych Niezbędników od Wonderwool z cudownie miękkiej i ciepłej wełny merino.

Sprawdź aktualne konkursy dla mam i wygrywaj ciekawe nagrody dla mam i ich dzieci!



Odpowiedz
Narzędzia wątku Wygląd
  #1  
Nieprzeczytane 25-11-2008, 13:09
Basia101
Guest

Zobacz mój nowy profil
Basia101.polki.pl
 
Posty: n/a
Domyślnie Piersi faszerowane feta i szpinakiem

co kupić
4 piersi z kurczaka 1/2 kostki fety 1/2 paczki szpinaku mrożonego lub pół kilo swieżego
2 ząbki czosnku, oliwa do smażenia, mąka, sól, pieprz

jak zrobić
Szpinak udusić ze zmiażdżonym czosnkiem (solą i pieprzem) na patelni aż będzie miękki i odparuje cala wodę. Po ostygnięciu należy go wymieszać z pokruszona feta, aż utworzy lepką masę.
Piersi rozkroić wzdłuż, ale nie do końca, tworząc tzw. kieszonki. Posolić i popieprzyć z obu stron. Do każdej kieszonki należy załadować masę szpinakowo - serową. Następnie obtaczamy pierś w mące i podsmażamy (2 min z każdej strony). Uważamy aby nie zgubić farszu. Pakujemy każdą pierś oddzielnie w folie aluminiowa i wkładamy do piekarnika na kolejne 25 min. Jeśli obawiamy się z zgubimy farsz, możemy taką pierś zaszyć lub obwiązać.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2  
Nieprzeczytane 25-11-2008, 13:29
myszkamoja myszkamoja jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
myszkamoja.polki.pl
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Posty: 295
Domyślnie

To coś nowego jak czytam to czuję ten smak muszę zrobić
Odpowiedź z Cytowaniem
  #3  
Nieprzeczytane 25-11-2008, 13:47
iwona_be iwona_be jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
iwona_be.polki.pl
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 223
Zdjęcia: 7
Exclamation

U mnie to nie przejdzie ze wzgledu na szpinak a tylko dla siebie nie chce mi sie robic. Musi byc pyszne.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #4  
Nieprzeczytane 26-11-2008, 12:23
viviet viviet jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
viviet.polki.pl
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 367
Zdjęcia: 1
Domyślnie

ja nie przepadam za szpinakiem
a może można coś w zamian?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #5  
Nieprzeczytane 26-11-2008, 20:11
misio100 misio100 jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
misio100.polki.pl
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Posty: 573
Zdjęcia: 1
Domyślnie

ja robię takie piersi są pyszne
Odpowiedź z Cytowaniem
  #6  
Nieprzeczytane 27-11-2008, 12:54
ania839 ania839 jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
ania839.polki.pl
 
Zarejestrowany: Sep 2008
Posty: 1 919
Zdjęcia: 3
Domyślnie

właśnie dzisiaj robię Kupiłam już szpinak i fetę
Tylko, że robię część z piersi z kurczaka a część zrobię
roladek ze schabu ( nie mam w zamrażarce więcej piersi )
__________________

Odpowiedź z Cytowaniem
  #7  
Nieprzeczytane 27-11-2008, 12:59
majajula's Avatar
majajula majajula jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
majajula.polki.pl
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Piaseczno
Posty: 6 159
Zdjęcia: 26
Domyślnie

Cytat:
Napisał colleen Zobacz post
właśnie dzisiaj robię Kupiłam już szpinak i fetę
Tylko, że robię część z piersi z kurczaka a część zrobię
roladek ze schabu ( nie mam w zamrażarce więcej piersi )
colleen napisz czy lepsze z kurczakiem czy schabem

ja może też zrobię cos takiego
__________________


JULA

MAJA

OLGA
Odpowiedź z Cytowaniem
  #8  
Nieprzeczytane 27-11-2008, 13:06
viviet viviet jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
viviet.polki.pl
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Posty: 367
Zdjęcia: 1
Domyślnie

Dziewczyny nie macie pomysłu na inny farsz?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #9  
Nieprzeczytane 27-11-2008, 13:07
patiew's Avatar
patiew patiew jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
patiew.polki.pl
 
Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Ostrów Wlkp.
Posty: 934
Zdjęcia: 14
Domyślnie

mnie zastanawia to ze ta piers nie jest roznita i po usmazeniu bedzie dosc gruba
Odpowiedź z Cytowaniem
  #10  
Nieprzeczytane 27-11-2008, 13:21
majajula's Avatar
majajula majajula jest offline
Senior Member

Zobacz mój nowy profil
majajula.polki.pl
 
Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: Piaseczno
Posty: 6 159
Zdjęcia: 26
Domyślnie

Cytat:
Napisał patiew Zobacz post
mnie zastanawia to ze ta piers nie jest roznita i po usmazeniu bedzie dosc gruba
ja nigdy piersi nie rozbijam
__________________


JULA

MAJA

OLGA
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć
Nie możesz edytować swoich wypowiedzi

BB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 01:05.


Redakcja | Reklama | Regulamin | Polityka Prywatności
Copyrights 2010 Edipresse Polska S.A.
Dalsze rozpowszechnianie tekstów, zdjęć i materiałów wideo opublikowanych w serwisie w całości lub w części wymaga uprzedniej zgody wydawcy.