Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piersi faszerowane feta i szpinakiem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Piersi faszerowane feta i szpinakiem

    co kupić
    4 piersi z kurczaka 1/2 kostki fety 1/2 paczki szpinaku mrożonego lub pół kilo swieżego
    2 ząbki czosnku, oliwa do smażenia, mąka, sól, pieprz

    jak zrobić
    Szpinak udusić ze zmiażdżonym czosnkiem (solą i pieprzem) na patelni aż będzie miękki i odparuje cala wodę. Po ostygnięciu należy go wymieszać z pokruszona feta, aż utworzy lepką masę.
    Piersi rozkroić wzdłuż, ale nie do końca, tworząc tzw. kieszonki. Posolić i popieprzyć z obu stron. Do każdej kieszonki należy załadować masę szpinakowo - serową. Następnie obtaczamy pierś w mące i podsmażamy (2 min z każdej strony). Uważamy aby nie zgubić farszu. Pakujemy każdą pierś oddzielnie w folie aluminiowa i wkładamy do piekarnika na kolejne 25 min. Jeśli obawiamy się z zgubimy farsz, możemy taką pierś zaszyć lub obwiązać.
  •    
       

    #2
    To coś nowego jak czytam to czuję ten smak muszę zrobić

    Skomentuj


      #3
      U mnie to nie przejdzie ze wzgledu na szpinak a tylko dla siebie nie chce mi sie robic. Musi byc pyszne.

      Skomentuj


        #4
        ja nie przepadam za szpinakiem
        a może można coś w zamian?

        Skomentuj


          #5
          ja robię takie piersi są pyszne

          Skomentuj


            #6
            właśnie dzisiaj robię Kupiłam już szpinak i fetę
            Tylko, że robię część z piersi z kurczaka a część zrobię
            roladek ze schabu ( nie mam w zamrażarce więcej piersi )

            Skomentuj


              #7
              Napisane przez colleen Pokaż wiadomość
              właśnie dzisiaj robię Kupiłam już szpinak i fetę
              Tylko, że robię część z piersi z kurczaka a część zrobię
              roladek ze schabu ( nie mam w zamrażarce więcej piersi )
              colleen napisz czy lepsze z kurczakiem czy schabem

              ja może też zrobię cos takiego


              JULA

              MAJA

              OLGA

              Skomentuj

              •    
                   

                #8
                Dziewczyny nie macie pomysłu na inny farsz?

                Skomentuj


                  #9
                  mnie zastanawia to ze ta piers nie jest roznita i po usmazeniu bedzie dosc gruba

                  Skomentuj


                    #10
                    Napisane przez patiew Pokaż wiadomość
                    mnie zastanawia to ze ta piers nie jest roznita i po usmazeniu bedzie dosc gruba
                    ja nigdy piersi nie rozbijam


                    JULA

                    MAJA

                    OLGA

                    Skomentuj

                    •    
                         

                      #11
                      No i zrobiłam ..... a teraz moje spostrzeżenia
                      Kupiłam szpinak mrożony i był on już rozdrobniony, wydaje
                      mi się, że lepszy byłby gdyby był w kawałkach.
                      Wymieszałam z serem feta i nie było tego sera za bardzo czuć
                      więc następnym razem nie "utrę tego szpinaku z serem" tylko
                      zostawię w kawałkach.
                      Jesli chodzi o rodzaj mięsa.... to ja zarobiłam roladki z jednego i drugiego
                      i robienie roladek z schabu jest łatwiejsze bo mięso jest bardziej
                      podatne (pierś jest bardziej sztywna i moim zdanie właśnie lepiej
                      rozbić tą pierś) ale po upieczeniu w związku z tym, że pierś jest
                      "sztywniejsza" roladki się nie rozlazły
                      A co do smaku.... mnie bardziej smakowało z piersią, meżowi ze
                      schabu.
                      Ahhaaaa..... i schab trzeba dłużej piec

                      Skomentuj


                        #12
                        zrobię ze schabu ....zawsze to coś nowego
                        pozdrawiam

                        Skomentuj


                          #13
                          Hej! Swietny przepis.Tylko zamiast fety dodalam ok.pol kilograma sera ricotta-moim zdaniem bardziej delikatny i pol kilograma szpinaku
                          ktory nastepnie poddusilam z czosnkiem i lyzeczka masla.
                          Farszu mialam tyle,ze nadzialam jeszcze makaron manicotti i zapieklam z beszamelem.
                          Przepis super.Mniam.

                          Skomentuj


                            #14
                            Odp: Piersi faszerowane feta i szpinakiem

                            Pierś kurczaka, ser feta, szpinak - wszystko co lubię, więc muszę wypróbować ten przepis, może akurat na zasmakiuje.

                            Skomentuj


                              #15
                              Odp: Piersi faszerowane feta i szpinakiem

                              Ja nie przepadam za piersiami z kurczaka, bo jakieś takie suche mi wychodzą, ale może ten przepis się u mnie sprawdzi.

                              Skomentuj

                                     
                              Working...
                              X